Blogindlæg

Hvad vil du gerne efter 9. klasse? Dette spørgsmål får alle 9. klasseelever af en studievejleder når de er ved at være færdige med folkeskolen. De unge mennesker skal tænke over hvad der skal ske, når folkeskoletiden er overstået. Nogen har en klar plan for hvad der skal ske, imens andre er helt på bar bund. Der er mange muligheder, men hvordan finder man helt ud af, hvad man gerne vil som voksen? Efterskole kan være en god ide hvis du har brug for at udforske dine interesser og finde ud af hvad du godt kunne tænke dig på længere sigt.

Hvor vil du hen?

Ifølge spørgeundersøgelser vælger mange elever efterskole enten fordi de har brug for at komme hjemmefra og kunne udvikle sig, imens andre har brug for at fokusere på deres interesse. Der findes flere efterskoler, hvor det er muligt at vælge en linje, som du er vild med. På en efterskole i Jylland er det muligt at kunne vælge dans, musik, badminton, håndbold eller design som hovedlinje. De unge mennesker vælger typisk denne efterskole, hvis de gerne vil undersøge om det er muligt at kunne gøre karriere inden for disse hovedområder. Det er som ung at du skal udleve dine drømme og dermed finde ud af hvad du gerne vil når efterskolen er slut.

Hvorfor vælge efterskolelivet?

Nogle unge vælger efterskolen fordi de gerne vil udvikle sig fagligt eller socialt. På en efterskole er de unge overladt til sig selv på en helt anden måde, hvilket kan være med til at modne dem. De skal selv tage ansvar og sørge for forskellige ting som tøjvask og generelt rydde op efter dem selv. Mange unge har godt af at stå på egne ben, så de finder ud af, hvordan det også er at være væk fra de trygge rammer hos mor og far. Ifølge spørgeundersøgelser er den bedste tid på efterskolen, da der sker en stor udvikling med de unge mennesker der. Man bliver voksen og stifter venskaber for livet.

Vælg en efterskole som er interessant

Det er forskelligt hvilken type efterskole den enkelte dansker vælger. Nogen prioriterer at vælge et sted som er langt fra hjemmet, imens andre har det mest trygt ved at være i nabolaget. Der findes mange gode efterskoler i Danmark, og ofte vælger de unge en efterskole, som de har hørt godt om fra nogen de kender. Selvom efterskolen Play ikke er blevet opført endnu, så er der mange som allerede nu skriver sig på venteliste. Mange unge synes det er fedt at bevæge sig, og hvis de kan fokusere på deres yndlingssport som f.eks. håndbold, så er det fedt at kunne vælge en aktiv efterskole.

Besøg efterskoler

På internettet kan du søge efter forskellige efterskoler i Danmark. Det er godt at kunne sammenligne efterskoler for at se hvad de kan tilbyde de unge. Mange anbefaler at man besøger interessante efterskoler for at få en fornemmelse af stederne. På denne måde kan de unge danne sig et overblik og tage stilling til hvad de vil.