Blogindlæg

Hvis du har børn, så har du som forælder rigtig mange opgaver. Det er vigtigt, at du lærer dem om verdenen og giver dem nogle gode værdier. Men hvis der er noget, der er med til at gøre livet en hel del lettere, så er det, at man har en god selvtillid. Det er noget, man kan bruge på alle tidspunkter i sit liv, og man kan bruge det i så mange sammenhænge. Men hvordan bygger man bedst børns selvtillid op? Der er flere ting, du kan gøre, men det kan blandt andet hjælpe at give dem lette bøger at læse.

Læg ikke for hårdt ud

Det er klart, at det kan være demotiverende, hvis man skal starte med at læse noget, som man slet ikke kan finde ud af. Derfor er det altid en fordel, at man starter med noget, der er let at læse, så man ikke skræmmer barnet. Hvis man lægger alt for hårdt ud, så kan man heller ikke forvente, at man motiverer barnet til at lære. Hvis du leder efter et sted, hvor du kan købe lette bøger, så Se udvalget.

Læs med dine børn

Det er vigtigt, at du også motiverer barnet til at læse ved at læse sammen med barnet. Børn elsker nemlig, når de kan få lov til at imponere deres forældre, og du skal vise dem, at du gider. Så er det også let for dig at følge med i, hvordan det går med dit barns udvikling. Det er klart, at det er en stor fordel at være god til at læse.

Husk at rose barnet

Når dit barn begynder at læse, så skal du også huske, at du skal rose dit barn, når det læser. Det kan være, at du f.eks. kan give barnet en belønning for hver bøg, han eller hun læser. Det er meget bedre, at man tilbyder barnet ”guleroden” frem for ”pisken”. Det er noget, der er langt mere fordelagtigt ved børn. Når du roser dit barn, så motiverer du det også til at fortsætte med at læse, for børn elsker som sagt at gøre deres forældre glade og tilfredse. Du kan altid selv lade barnet være med til at vælge de bøger, de skal læse. Det kan være, at barnet får mere lyst til at blive ved med at læse. Det er noget, der er brugbart resten af livet. Det kan være, du skal i gang med at kigge på udvalget?