Blogindlæg

Der kan være mange grunde til, at man som forældre vælger at begære skilsmisse. Det er en stor omvæltning for alle parter, når der sker brud på familielivet og især for børnene.

Det er vigtigt, at I involverer jeres barn og at det ikke sker pludseligt. Det er dog yderst vigtigt at påpege, at I ikke skal involvere børnene i selve konflikten, det lyder måske oplagt, men kan være svært at efterfølge. Står I i denne situation, kan I her læse mere om hvordan en skilsmisse tackles bedst muligt når der er børn involveret.

Gode råd til at håndtere følelser og behov

Brud i en familie kan efterlade børn i en dyb sorg, afsavn, skyld, lettelse, misundelse og jalousi. Ja, listen er lang og det er derfor vigtigt, at I forbereder barnet og tager deres behov med i jeres overvejelser når det drejer sig om bopæl og samvær.

Ydermere er det yderst vigtigt, at italesætte og snakke med barnet om, hvad der sker og hvilke følelser barnet har. Det kan være en yderst svær opgave, som forældre, når man selv står midt i bruddet og med følelserne ude på tøjet. En psykolog til børnene kan derfor være en god idé efter en skilsmisse, men også til jer som forældre.

En psykolog kan hjælpe med, at håndtere svære følelser. Nogle kan føle, at det er et nederlag, at inddrage en psykolog, men det kan være en stor hjælp, når I som forældre skal indgå aftaler omkring jeres barn efter skilsmissen. En psykolog kan hjælpe med, at skabe tryghed og trivsel hos børnene, både ved samtaler, men også ved at styrke samarbejdet og tilliden mellem jer som forældre.

Der kan findes et hav af gode psykologer online eller ved kommunen. Har du svært ved at overskue jagten kan du med fordel se på kbh-psykolog.dk/.