Blogindlæg

Ingen forældre ønsker, at deres barn skal fødes for tidligt. Lige fra det øjeblik man finder ud af, at man er gravid, går man rundt med en masse håb, forventninger og bekymringer. Én af disse bekymringer er, om barnet mon bliver født for tidligt.

Selvom det kan føles lidt skræmmende, så er det ikke unormalt at føde for tidligt og langt de fleste børn klare det også.

Derfor kan du glædes over, at du allerede nu har fået lov til at møde din guldklump. Der kan dog opstå nogle nye problemer, herunder valg af tøj til den lille ny.

Premature tøj

Når du skal vælge tøj til dit præmature barn, vil du måske finde ud af, at der ikke er så meget at vælge imellem som du have troet. Oftest vil dit barn nemlig ikke kunne passe det normale tøj til nyfødte, som sælges i butikkerne.

Til dit for tidligt fødte barn skal du lede efter tøj, der specifikt er egnet et præmature barn. Der findes heldigvis mange butikker og online webshops, som forhandler premature tøj, heriblandt Farmors Outlet.

Hvilket tøj skal du gå efter?

Det er vigtigt at købe det rigtige tøj til dit for tidligt fødte barn, da præmature børn har behov for ekstra beskyttelse, pleje og varme, så de kan få en god og sikker start på livet. Når du skal vælge premature tøj, skal du især tænke på, at barnet er sansemæssigt udfordret.

Et præmature barn er født for tidligt og udviklingen af barnets sanser er ikke parat til et liv uden for livmoderen endnu. Derfor kan mange præmature børn let irriteres over følelsen af tøj mod deres krop. Du kan med fordel vælge noget tøj der er blødt, rart, uden mange syninger, knapper, lynlåse osv.